Blogg Mat & Recept Frankrike: Ett Recept på Äkta Fransk Boeuf Bourguignon
Fransk Köttgryta Recept

Frankrike: Ett Recept på Äkta Fransk Boeuf Bourguignon

Fransk Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en klassisk fransk gryta gjord på långkokt nötkött i rödvin, med smaker av svamp, lök och morötter. Denna rätt är både rustik och elegant, perfekt för en söndagsmiddag eller festliga tillfällen.

Spela de roligaste spelen i världen!

Online plattform för att köpa de roligaste spelen i världen till helt fantastiska priser!

Ingredienser:

  • 1 kg nötkött, skuret i stora tärningar
  • 150 g bacon, tärnat
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 morötter, skurna i stora bitar
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 500 ml rödvin (Bourgogne rekommenderas)
  • 500 ml köttbuljong
  • 1 bukett garni (timjan, lagerblad och persilja)
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Stek bacon i en stor gryta tills det är knaprigt. Ta upp och ställ åt sidan.
  2. Värm olivoljan i samma gryta och bryn nötköttet i omgångar tills det är gyllene på alla sidor. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt lök, vitlök och morötter i grytan och fräs tills de börjar mjukna. Tillsätt champinjonerna och stek ytterligare några minuter.
  4. Lägg tillbaka köttet och baconet i grytan. Häll över rödvin och buljong. Tillsätt bukett garni och tomatpuré.
  5. Krydda med salt och peppar. Låt allt sjuda på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört och såsen har tjocknat.
  6. Servera med potatispuré eller en bit baguette för att suga upp den goda såsen.
Med vänlig hälsning,
Saga

Varukorg